Yahoo Menamatkan Sokongan Aplikasi Yahoo! Messenger Untuk Desktop – Memfokuskan Pada Android, iOS Dan Web

Diterbitkan pada Jun 11, 2016. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Yahoo Messenger merupakan salah satu perkhidmatan permesejan yang popular lebih kurang sedekad yang lepas. Namun, perkembangan arena mudah-alih dan peralihan Yahoo! yang sangat perlahan ke arena berkenaan membuatkan pengguna lebih menggunakan perkhidmatan permesejan lain, termasuk WhatsApp, WeChat, LINE, Skype dan sebagainya.

Yahoo! Messenger

Kini, bergerak ke hadapan, selain Yahoo yang sedang mencari pembeli baru untuk syarikat internet mereka, Yahoo! hari ini turut mengumumkan kemaskini kepada penawaran perkhidmatan mereka.

Yahoo mengatakan selepas 5 Ogos 2016 kelak akan mereka akan menamatkan sokongan untuk Yahoo! Messenger versi legasi – iaitu perisian desktop mereka. Selepas tarikh berkenaan, perisian berkenaan tidak lagi akan berfungsi dan pihak Yahoo! hanya akan memfokuskan kepada penawaran terbaru mereka.

Selepas tarikh berkenaan, hanya aplikasi Android, iOS dan web mereka sahaja akan beroperasi. Pengguna desktop dinasihatkan untuk menggunakan versi web ataupun melalui Yahoo! Mail untuk terus berinteraksi dengan rakan-rakan di Yahoo! Messenger.

komen


© Amanz / 2022 Kami