Lenovo Yoga C630 WOS Kini Rasmi – Dijana Pemproses Snapdragon 850 Dan Bateri Bertahan Sehingga 25 Jam

Diterbitkan pada Ogos 31, 2018. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Pada Jun lalu pemproses Snapdragon 850 diumumkan oleh Qualcomm untuk kegunaan khusus pada komputer riba Windows. Lenovo menjadi antara pengelua pertama menggunakan pemproses ini dengan pelancaran Lenovo Yoga C630 WOS (Windows on Snapdragon). Dengan penggunaan Snapdragon 850, komputer dua dalam satu ini mempunyai sokongan 4G LTE serta hayat penggunaan sehingga 25 jam dengan sekali caj.

Ia dilengkapi skrin 13.5″ LCD FHD+ dengan sokongan sesentuh yang boleh diputarkan 360 darjah bagi mengubahnya menjadi sebuah tablet. stylus turut boleh digunakan dengan Windows Ink. Menurut Lenovo Snapdragon 850 membawakan peningkatan prestasi sebanyak 30% berbanding Snapdragon 835 yang diperkenalkan sebelum ini. Kerana penggunaan cip Qualcomm, Yoga C630 WOS menggunakan sistem operasi Windows 10 S buat masa ini.

Papan kekunci yang digunakan adalah jenis Smiley Lenovo turut hadir dengan sokongan lampu. Pembesar suara stereo yang disertakan terletak pada bahagian atas. Bagi yang memerlukan sistem sekuriti biometri, terdapat pilihan model dengan pengimbas cap jari.

Hanya dua port USB-C disertakan, satu pada setiap sisi. Ini juga merangkap sebagai port pengecasan Yoga C630 WOS. Sedikit mengecewakan tiada port USB-A, pembaca kad atau HDMI disertakan. Berita baik di sini ialah masih terdapat sebuah bicu audio 3.5mm pada sisi kanan.

Bagi yang berminta Lenovo Yoga C630 WOS akan mula dipasarkan pada bulan November pada harga bermula dari Euro 999 (~RM 4804) sebuah.

komen


© Amanz / 2022 Kami