Firefox 66.0.4 Diperkenalkan Untuk Mengatasi Masalah Sijil Pengesahan – Semua Pemalam Kini Boleh Diaktifkan Semula

Diterbitkan pada Mei 6, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Firefox pada sebelum ini mempunyai masalah sijil pengesahan yang telah luput tarikhnya – menyebabkan pemalam atau Firefox Extensions tidak dapat beroperasi. Mujur selepas beberapa hari daripada isu ini, pihak Mozilla telah memperkenalkan kemaskini terbaru untuk Firefox bagi membaik-pulih isu ini.

Melalui perkongsian terkini daripada Mozilla, mereka telah membaiki sijil pengesahan ini, sekaligus membenarkan pemalam, tema, enjin carian, dan pek bahasa diaktifkan semula.

Namun begitu, pelayar web ini masih terdapat isu yang mana melibatkan sejumlah kecil pemalam. Pemalam yang dipasang mungkin akan mengeluarkan notis ‘tidak disokong’ atau tidak dipaparkan di dalam bahagian add-ons. Sejumlah pemalam ini juga mungkin terdapat kehilangan data dari segi maklumat laman web dan konfigurasi yang telah ditetapkan oleh pengguna.

Isu kecil yang dihadapi ini tidak diketahui sama ada ia akan dibaiki melalui kemaskini Firefox pada akan datang. Namun untuk masalah mengenai sijil pengesahan, ia dilihat telah dibaik-pulih melalui kemaskini Firefox 66.0.4.

komen


© Amanz / 2022 Kami