‘Zen Mode’ Dan Fungsi Rakaman Skrin OnePlus 7 Boleh Digunakan Pada Peranti OnePlus Lain Tanpa Kemaskini

Diterbitkan pada Mei 21, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

OnePlus 7 Pro adalah peranti OnePlus yang paling menakjubkan yang OnePlus pernah hasilkan. Skrin 90Hz QHD+, bateri 4000mAh, rekaan seksi hampir nirbingkai penuh dan rekaan premium. Pada peranti ini, ia menjalankan Oxygen OS 9.5 yang mempunyai beberapa fungsi tambahan menarik yang buat masa ini eksklusif untuk OnePlus 7. Fungsi ini adalah Zen Mode dan rakaman skrin.

Fungsi Zen Mode ini sudah pun diumumkan akan hadir pada OnePlus 6/6T dalam kemaskini sistem akan datang. Manakala fungsi rakaman skrin pula, mungkin akan hadir. Terkini, pengguna OnePlus 6/6T dan berkemungkinan besar pengguna OnePlus lain boleh menggunakan Zen Mode dan rakaman skrin lebih awal. Tidak perlu membuat kemaskini sistem atau root dan sebagainya, tetapi hanya memasang fail APK. Zen Mode dan fungsi rakaman skrin ini boleh diakses melalui talam notifikasi di bahagian pintasan tetapan.

Fungsi rakaman ini mudah sahaja digunakan, selepas tekan – ikuti sahaja arahan atas skrin. Tetapi untuk Zen Mode, perlu ingat sekali ia ditekan anda WAJIB tunggu 20 minit untuk gunakan peranti anda. Ini kerana fokus Zen Mode adalah untuk bebaskan diri anda dari obsesi dengan menatal peranti tanpa sebab. Bagi yang berminat, boleh terus muat turun fail APK melalui pautan di bawah ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami