Imej Pengolokan Google Pixel 4 Memperlihatkan Rekaan Kamera Berpetak & Binaan Berasaskan Kaca

Diterbitkan pada Jun 10, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Google Pixel boleh dikatakan antara siri telefon yang sering tertiris ke arena web, seperti apa yang berlaku pada Pixel 3. Walaupun peranti Google Pixel baru hanya akan dikeluarkan dalam masa 4 bulan lagi, nampaknya imej pengolokkan (mock-up) Pixel 4 sudah pun dikeluarkan.

Imej pengolokan ini dikongsikan oleh OnLeaks x Pricebaba, yang mana mempunyai reputasi yang baik dalam mengeluarkan gambaran protaip sesebuah peranti. Mereka telah menjangkakan rekaan produk seperti iPhone X, Nokia 9 PureView, dan Pixel 3A dengan tepat sebelum ia dilancarkan.

Melalui gambar yang dikongsikan, rekaan Pixel 4 melalui perubahan yang drastik, terutama dilihat dari segi rekaan belakang. Ia bakal membawa binaan berasaskan kaca sepenuhnya, tanpa lagi kombinasi bahagian logam seperti Pixel 2 dan Pixel 3.

Namun apa yang menjadi perhatian, rekaan kameranya hadir dalam bentuk berpetak, seperti mana yang dilihat pada Huawei Mate 20 Pro dan imej pengolokan iPhone XI (2019). Ia dijangka hadir dengan sistem dwi-kamera, namun tidak diketahui sama ada ia akan menyertakan fungsi telefoto atau keupayaan ultra-lebar.

Seperti biasa, ia hanya sekadar imej pengolokan dan mungkin akan berbeza apabila produk akhir dikeluarkan kelak. Bagi yang tidak sabar menantikannya, Google Pixel 4 ini dijangka akan dilancarkan pada sekitar bulan Oktober tahun ini.

komen


© Amanz / 2022 Kami