Carian
iPhone 2019 Dijangka Akan Mengubah Rekaan Suis Mod Senyap & Mengekalkan Sambungan Lightning
June 25, 2019 Arib Ismail

Apple pada tahun ini dijangka akan melancarkan tiga telefon baru iaitu iPhone XI, iPhone XI Max, dan iPhone XR 2. Selepas info mengenai bateri telah tertiris pada beberapa minggu lalu, kini sejumlah info rekaannya turut diperlihatkan ke arena web.

Sejumlah perkara baru ini diperlihatkan melalui imej pengolokan kerangka yang dibangunkan oleh Olixar. Seperti ura-ura sebelum ini, ia memperlihatkan sistem tri-kamera pada bahagian belakang seumpama rekaan pada Huawei Mate 20 Pro.

Imej pengolokan ini juga menyajikan rekaan suis mod senyap baru, yang kini perlu ditolak ke atas atau ke bawah, berbanding perlu ditolak ke kiri atau ke kanan. Rekaan suis ini juga kelihatan hadir dalam bentuk bulat, berbanding rekaan memanjang pada iterasi iPhone pada saat ini.

Dari segi sambungan, ia juga dilihat masih mengekalkan sambungan Lightning berbanding USB-C. Namun begitu, Apple dijangka akan menyertakan kabel Lightning ke USB-C, bersama-sama pengecas 18W di dalam kotak pembelian peranti ini.

Apple dijangka akan memperkenalkan tiga model iPhone terbaru pada acara khas yang bakal berlangsung sekitar September ini. Ia bakal membawa cip pemprosesan yang lebih pantas, kebolehan penggambaran baru, dan fungsi nirwayar berbalik untuk mengecas sejumlah aksesori yang lain.

Komen