Samsung Sedang Membangunkan Peranti Skrin Boleh Lipat Dengan Rekaan Klasik Clamshell

Diterbitkan pada Jun 25, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Samsung adalah sebilangan kecil pengeluar yang masih menghasilkan peranti rekaan clamshell yang popular pada awal tahunn 2000. Samsung W2019 misalnya mempunyai spesifikasi yang sama dengan Galaxy S9 tetapi masih mempunyai kekunci T9 fizikal dan hanya dijual untuk pasaran China. Rekaan ini mungkin akan kembali popular dengan pengguna skrin boleh lipat.

Menurut laporan ETNews dari Korea, Samsung sedang membangunkan peranti dengan rekaan sebegini. Apabila dibuka ia akan berfungsi seperti telefon pintar biasa dengan skrin sebesar 6.7″. Apabila dilipat ia kan melindungi permukaan skrin sama seperti peranti yang mungkin pernah anda gunakan di zaman sekolah rendah dahulu. Rekaan baharu ini berbeza dengan rekaan Galaxy Fold yang mengubah telefon pintar menjadi sebuah tablet. Samsung dijangka melancarkan peranti dengan rekaan ini pada penghujung 2019 atau awal 2020.

Harus kami akui rekaan peranti clamshell adalah amat berguna bagi mereka yang inginkan peranti dengan saiz yang kecil apabila tidak diperlukan. Motorola StarTac masih antara telefon mudah alih yang kami gemari rekaannya kerana ia mempunyai rekaan yang kecil padat. Adakah Samsung akan menghidupkan semula pasaran telefon pintar dengan rekaan klasik ini dalam masa terdekat?

komen


© Amanz / 2022 Kami