Carian
Xiaomi Berkongsi Imej Rasmi Xiaomi CC9 – Memperlihatkan Tri-Kamera, Binaan Kaca, Fungsi IR Blaster
June 26, 2019 Arib Ismail

Xiaomi dalam persediaan untuk melancarkan Xiaomi CC9, iaitu sebuah siri yang memfokuskan kepada golongan muda. Sebelum ini beberapa spesifikasinya telah tertiris, dan nampaknya kini rekaan pengolokannya juga telah dikongsikan ke arena web.

Imej pengolokan ini telah dikongsikan sendiri oleh CEO Xiaomi, Lei Jun, yang berupa sebuah Xiaomi CC9 berwarna putih. Imej ini mengesahkan ia hadir dengan rekaan tri-kamera, yang mana ditempatkan secara menegak pada bahagian sisi kiri peranti. Rekaan belakang peranti juga disahkan akan hadir dengan binaan berasaskan kaca dan bingkai berasaskan logam.

Pada bahagian atas peranti, ia juga dilihat akan menyertakan sambungan IR blaster untuk menjadikan peranti sebagai alat kawalan jauh, selain menyertakan sambungan bicu audio 3.5mm pada bahagian ini. Di bawahnya terdapat sambungan USB-C dan juga saluran pembesar suara berasaskan mono.

Xiaomi dijangka akan melancarkan Xiaomi CC9 di Beijing, China pada 2 Julai ini. Ia dilaporkan akan hadir dengan dua variasi iaitu Xiaomi CC9 dan Xiaomi CC9e dengan harga jualan di bawah RM1500.

Komen