Cari @ Amanz

Aplikasi Google Camera 6.3 Akan Menyokong Rakaman Video Mandir Dan Bantuan Mengambil Swafoto

Link Copied!

Baru-baru ini, Android Q Beta 5 dilihat telah tertiris awal di Internet dari tarikh asal yang Google rancangkan. Dalam Android Q Beta 5 ini, Google dilihat telah menambah lagi fungsi menggunakan kawalan gestur dan juga kemampuan merakam audio dari aplikasi. Selain daripada itu, aplikasi Google Camera juga telah dikemaskini kepada versi 6.3 – yang meletakkan ‘Night Sight’ kepada antaramuka utama aplikasi kamera.

Terkini, pihak 9to5Google telah menemui dua fungsi baharu dalam Google Camera 6.3 yang masih belum diaktifkan. Melalui kod dalam aplikasi ini, ia memperlihatkan kewujudan fungsi rakaman video mandir (rewind) yang diberi nama ‘McFly‘.

<string name=”mode_rewind”>McFly</string>

<string name=”mode_rewind_desc”>Switch to McFly mode</string>

Kemudian, turut kelihatan adalah kehadiran fungsi yang boleh membantu pengguna mengambil gambar swafoto yang lebih baik. Google juga turut telah menambah sokongan Pixel 4 untuk aplikasi ini.

<string name=”selfie_angle_description”>Research shows that selfies are best taken from above, with the camera pointed downwards.</string>

<string name=”selfie_angle_message”>Raise camera for a better angle</string>

Walau bagaimanapun, nama McFly ini hanyalah nama sementara dan nama akhir mungkin akan diubah. Misalnya, sebelum Google meletakkan fungsi ‘Timelapse’ – nama asalnya adalah ‘Cheetah mode’. Fungsi ‘McFly’ ini berkemungkinan besar adalah fungsi yang sama dengan mod rakaman gerak pantas, cuma ia akan dirakam secara mandir – seperti dalam aplikasi Instagram.

Bagi yang ingin mencuba Google Camera 6.3, anda boleh muat turun fail APK di APKMirror – namun anda hanya akan lihat fungsi ‘Night Sight’ sudah berada di hadapan dan tidak lagi di dalam ‘More’. Fungsi-fungsi lain masih belum aktif lagi buat masa ini.


Komen ()