Google Stadia Hanya Akan Disokong Pada Peranti Pixel Dan Chrome OS Sahaja Pada Peringkat Awal

Diterbitkan pada July 9, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Menerusi Stadia, Google menerjah masuk ke dalam arena penstriman permainan video. Pada pandangan Google, konsol tidak diperlukan untuk generasi akan datang sebaliknya permainan distrim terus pada telefon pintar, tablet, komputer riba, televisyen pintar dan Chromecast. Beberapa maklumat baharu mengenai perkhidmatan Stadia telah dikongsi menerusi laman FAQ yang telah dikemaskini hari ini.

Google StadiaPertama sekali Stadia pada awalnya akan menyokong telefon pintar Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, tablet Chrome OS dan Chromecast Ultra sahaja. Untuk menikmati Stadia, pengguna perlu mempunyai capaian Internet dengan kelajuan minima 10 Mbps yang membolehkan permainan distrim pada resolusi 720P. Stadia juga akan meneruskan sokongan ke atas permainan yang tidak lagi disokong oleh pembangun pasca pembelian. Permainan walau bagaimanapun tidak akan dijual sejuru selepas sokongan dihentikan.

Stadia Controller juga disahkan boleh berfungsi sebagai alat kawalan USB biasa apabila tidak disambungkan kepada perkhidmatan Stadia. Pengguna boleh menyambungkannya kepada PC sebagai alat kawalan biasa sekiranya diperlukan.

Tambahan lagi Stadia akan menyokong mod rentas platform sekiranya pembangun berminat. Akhir sekali pada waktu ini masih tiada perancangan menyokong Google Daydream atau sebarang mod realiti maya.

Stadia akan dilancarkan pada bulan November ini di 14 negara iaitu Amerika Syarikat, UK, Kanada, Belgium, Finland, Denmark, Perancis, Jerman, Ireland, Itali, Belanda, Norway, Sepanyol, dan juga Sweden.

komen


© Amanz / 2022 Kami