Huawei Akan Mengutamakan Penggunaan Android – Boleh Beralih Ke Harmony OS Pada Bila-Bila Masa

Diterbitkan pada Ogos 9, 2019. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Huawei hari ini telah pun memperkenalkan Harmony OS secara rasminya, sekaligus berkongsi beberapa perkara menarik berkaitan dengan sistem operasi berasaskan kernel-mikro ini. Bercakap mengenainya, semestinya ramai yang akan tertanya-tanya berkaitan bilakah kita akan melihat telefon pintar menggunakannya.

Harmony OS

Harmony OS merupakan sistem operasi yang dioptimasikan untuk pelbagai saiz dan variasi peranti – selain turut menjanjikan prestasi lebih lancar berbanding dengan Android pada masa kini. Huawei mengatakan mereka menyasarkan penggunaan sistem operasi berkenaan pada pelbagai variasi peranti, tetapi tidak untuk telefon pintar buat masa ini.

Huawei mengatakan mereka akan mengutamakan penggunaan Android daripada Google buat masa ini dalam memastikan ekosistem yang lebih baik kepada pembangun dan juga pengguna.

Walaubagaimanapun, Huawei turut mengatakan yang mana mereka bersedia untuk beralih ke Harmony OS sekiranya ia dihalang pihak kerajaan Amerika Syarikat. Huawei mengatakan peralihan boleh dilakukan mereka dalam masa beberapa hari sahaja, selain turut menyediakan kemudahan untuk sokongan aplikasi sedia ada pada platform berkenaan.

komen


© Amanz / 2022 Kami