Cari @ Amanz

Redmi K30 5G “Speed ​​Edition” Bakal Dilancarkan Pada 11 Mei Ini Dengan Cip Baharu Snapdragon 768G

Link Copied!

Terdahulu, Redmi telah memperkenalkan Redmi K30 dan Redmi K30 5G pada bulan Disember lepas. Kemudian diikuti pula oleh model Redmi K30 Pro dan Redmi K30 Pro 5G Zoom Edition yang diperkatakan sekitar bulan Mac lalu.

Terkini, Redmi kini dalam perancangan untuk muncul dengan penambahan ahli baru untuk keluarga K30 dikenali sebagai Redmi K30 5G Speed ​​Edition. Memetik poster dikongsi, tarikh pelancaran peranti ini dijadualkan berlangsung pada 11 Mei. Difahamkan, acara pelancaran akan diadakan secara atas talian.

Dalam pada itu, peranti ini juga telah mula disenaraikan di kedai atas talian di China, JD.Com sekaligus mendedahkan sejumlah spesifikasi utama peranti. Sumber berkata penyenaraian memperlihatkan cip pemproses peranti disenaraikan sebagai Snapdragon 768G. Cip ini masih belum diumumkan secara rasmi oleh Qualcomm dan tiada ura-ura mengenainya didengari sebelum ini. Sekirnya a ia benar-benar wujud, ia mungkin sekadar Snapdragon 765G dengan sedikit penambahbaikan pada kelajuan teras-teras CPU.

Terdapat ura-ura mengatakan peranti ini mungkin juga akan dilancarkan sebagai Redmi K30i.  Pun begitu, masih belum dapat dipastikan lagi. Spesifikasi penuh peranti masih tidak diketahui dan berkemungkinan dikongsikan pihak Redmi dalam minggu-minggu akan datang.


Komen ()