Cari @ Amanz

WhatsApp Kelak Akan Membolehkan Panggilan Video Sehingga 50 Orang Melalui Pautan Messenger Rooms

Oleh Aman

Link Copied!

Facebook telah mengumumkan pengenalan ciri Messenger Rooms sebelum ini, dimana ia akan menawarkan sokongan panggilan video sehingga 50 orang pada sesuatu masa – sekaligus dijangka akan bersaing dengan pelbagai perkhidmatan telesidang lain dipasaran pada hari ini.

Ketika pengumuman, Facebook sedia mengumumkan Messenger Rooms akan diintegrasikan pada beberapa perkhidmatan mereka yang lain. Selari dengannya, kini kod awal integrasi berkenaan telah kelihatan dijumpai @WABetaInfo pada WhatsApp Web versi beta yang menyertakan pautan Messenger Rooms.

Messenger Rooms

Buat masa ini, ia sekadar integrasi berbentuk pautan sahaja. Pengguna boleh klik pada pautan Messenger Rooms, dan dihubungkan ke Messenger. Memandangkan pengguna tidak memerlukan akaun Facebook untuk menggunakannya, maka penggunaan Messenger Rooms mungkin popular dikalangan pengguna. Namun, mereka yang memulakan panggilan video Messenger Rooms perlu mempunyai akaun Facebook.

Ia tidak diketahui lagi bilakah ciri ini akan diperkenalkan secara rasminya. Memandangkan integrasinya telah mula kelihatan, maka kita mungkin melihat ia diperkenalkan dalam seminggu dua lagi.


Komen ()