Apple iPhone 12 Boleh Mengecas Nirwayar Dua Kali Lebih Pantas Dengan Hanya Menggunakan Pengecas MagSafe

Diterbitkan pada Okt 14, 2020. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Apple telah pun memperkenalkan iPhone 12 pada awal pagi ini, dan bersama-sama dengannya, Apple turut telah mengumumkan penawaran sejumlah aksesori nirwayar dibawah jenama MagSafe.

Menariknya adalah dimana penggunaan MagSafe bukan sahaja sekadar penjenamaan untuk pemahaman mudah bagi pengguna, tetapi juga turut menawarkan beberapa ciri tambahan.

Salah satunya adalah untuk pengecasan nirwayar. Apple sedia menawarkan sokongan pengecasan nirwayar – pada kadar kelajuan 7.5W. Pelbagai iPhone sedia menyokong pengecasan nirwayar pada kelajuan berkenaan.

Apa pun, sekiranya anda ingin menikmati kelajuan pengecasan pada kadar 15W, anda boleh menikmatinya melalui siri iPhone 12 – tetapi perlu menggunakan pengecas dengan pengesahan MagSafe.

Kabel pengecas nirwayar MagSafe ditawarkan oleh Apple pada harga RM179, dan beberapa jenama lain turut dijangka menawarkan pengecas mereka tersediri dengan pengesahan MagSafe.

Ia tidak diketahui lagi apakah perbezaan dari segi teknikal yang dibawakan yang membolehkan pengecas MagSafe menikmati pengecasan lebih pantas berbanding pengecas biasa.

komen


© Amanz / 2022 Kami