Cari @ Amanz

Semalam telah kami laporkan yang Redmi akan hadir dengan tiga lagi variasi Redmi Note 9. Salah satu daripadanya akan menggunakan kamera 108MP dan mungkin akan diuji oleh DXOMark. Kemudian ia juga akan menjadi peranti 5G mampu milik dari Xiaomi.

Terkini, sebuah peranti yang memperlihatkan skrinnya didakwa adalah salah satu variasi daripada Redmi Note 9 baharu nanti. Ia dipercayai adalah Redmi Note 9 5G, mempunyai RAM 8GB, Menjalankan MIUI 12 berasaskan Android 10 dan dijana dengan cip pemprosesan 2.4GHz yang dipercayai adalah MediaTek Dimensity 800U. Peranti ini mempunyai skrin berlubang besar untuk kamera swafoto, mungkin salah satu variasi yang lebih murah dengan kamera hanya 48MP serta menyokong pengecasan pantas 22.5W.

Nombor model peranti ini adalah M2007J22C yang mana untuk pasaran China ia didaftarkan sebagai Redmi, tetapi nombor model yang sama ditemui di Eropah dengan penggunaan nama Poco. Bulan lepas ada berita menyatakan Poco akan hadir dengan sebuah peranti baharu pada penghujung tahun. Mungkin ini adalah peranti tersebut.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd