Cari @ Amanz

Vivo dilihat menutup tirai tahun 2020 dengan melancarkan peranti baharu iaitu siri Vivo X60. Memetik sebuah entri di laman Weibo, jenama ini mengesahkan bahawa siri ini akan diperkenalkan secara rasmi pada minggu hadapan, 29 Disember 2020.

Meskipun, entri tersebut tidak mendedahkan sebarang spesifikasi. Namun, beberapa poster dan video promosi rasmi untuk peranti telah mula dikongsi di media sosial. Ia dikatakan bakal hadir dengan lensa keluaran Zeiss bersama keupayaan kamera lebih baik. Menurut spekulasi awal, lensa utamanya terdiri dengan sensor 48-Megapixel. Di samping itu, ia turut akan disertakan sistem gimbal seperti Vivo X50.

Selain itu, ia juga disahkan bakal menjadi yang terawal hadir dengan cip Exynos 1080 daripada Samsung. Melaluinya, Vivo X60 dan Vivo X60 Pro dikatakan bakal menggunakan cip berkenaan, sementara Vivo X60 Pro+ pula akan hadir dengan cip terkini Qualcomm, Snapdragon 888. Seperti biasa, untuk ketahui penawaran lebih lanjut segalanya bakal terjawab pada pelancaran rasmi kelak.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd