Cari @ Amanz

Realme GT Neo Sah Menggunakan Cip MediaTek Dimensity 1200 – Bakal Dilancarkan Penghujung Bulan Ini

Link Copied!

Tanda tanya mengenai beberapa perkara terutamanya soal tarikh pelancaran untuk Realme GT Neo akhirnya terjawab. Realme kini mengesahkan bahawa peranti berkenaan bakal diperkenalkan secara rasmi sekitar penghujung bulan ini – iaitu 31 Mac 2021. Pelancarannya bakal berlangsung di Beijing, China.

Bagaimanapun buat masa ini, pihak Realme masih tidak berkongsi lebih lanjut mengenai spesifikasi secara khusus pada peranti. Sebaliknya, mereka sekadar mengesahkan bahawa peranti pintar ini akan dijana dengan cip terkini MediaTek – iaitu Dimensity 1200. Cip ini telah dilancarkan sekitar Januari lalu dengan teknologi 6nm dan sokongan 5G terbina. Dengan perkongsian ini juga, ia sekaligus menjadikan Realme Neo GT antara peranti terawal yang menggunakan cip berkenaan.

Menurut spekulasi awal, Realme Neo GT dipercayai hadir dengan skrin bersaiz 6.55-inci dengan skrin jenis melengkung. Dalam pada itu, ia juga dikatakan hadir dengan Android 11, bateri 4,400mAh dan sistem tri-kamera utama. Seperti biasa untuk penawaran lebih lanjut, sama-sama kita nantikan pelancaran rasmi kelak.

Imbas kembali, Realme sebelum ini pernah terpalit dengan kontroversi apabila didakwa mengelat di dalam ujian penanda-aras. Namun begitu, pihak Realme telah tampil memberi penjelasan bahawa mereka tidak mengelat sebaliknya skor yang dinyatakan adalah benar tanpa sebarang penipuan. Adakah Realme GT Neo turut menerima nasib sama kelak?


Komen ()