#LG

LG Mungkin Akan Menutup Perniagaan Peranti Pintar Selepas Perbincangan Untuk Menjualnya Gagal

Diterbitkan pada Mac 22, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

LG ialah salah satu daripada syarikat teknologi terkemuka di Korea Selatan, dimana mereka cukup dikenali untuk perkakasan elektronik, televisyen dan peranti pintar.

Setelah bertahun-tahun mencuba untuk membangunkan perniagaan peranti pintar mereka, LG nampaknya sudah mula berputus-asa dan bercadang untuk menutup perniagaan tersebut tidak lama lagi.

Pada bulan lepas, kami melaporkan bahawa LG telahpun menghentikan pembangunan peranti boleh-lipat mereka, dan selepas beberapa perbincangan untuk menjual perniagaan tersebut gagal, mereka dilihat akan memakan kerugian dan bakal menutup sahaja perniagaan tersebut.

Sebelum ini, LG memasuki perbincangan dengan syarikat-syarikat seperti pembuat kereta Volkswagen dari negara Jerman dan VinGroup JSC dari Vietnam untuk menjual perniagaan peranti pintar mereka, tetapi kedua-dua perbincangan ini tidak mencapai kata sepakat diantara LG dan kedua-dua syarikat ini.

Bloomberg turut melaporkan bahawa LG akan mengesahkan nasib terakhir perniagaan ini pada bulan April kelak dalam sebuah pengumuman yang akan dikeluarkan untuk para pekerja syarikat tersebut.

Komen sekarang

komen

© Amanz / 2022 Kami