#LG

LG Mungkin Akan Menutup Perniagaan Peranti Pintar Selepas Perbincangan Untuk Menjualnya Gagal

Diterbitkan pada Mac 22, 2021. oleh .

LG ialah salah satu daripada syarikat teknologi terkemuka di Korea Selatan, dimana mereka cukup dikenali untuk perkakasan elektronik, televisyen dan peranti pintar.

Setelah bertahun-tahun mencuba untuk membangunkan perniagaan peranti pintar mereka, LG nampaknya sudah mula berputus-asa dan bercadang untuk menutup perniagaan tersebut tidak lama lagi.

Pada bulan lepas, kami melaporkan bahawa LG telahpun menghentikan pembangunan peranti boleh-lipat mereka, dan selepas beberapa perbincangan untuk menjual perniagaan tersebut gagal, mereka dilihat akan memakan kerugian dan bakal menutup sahaja perniagaan tersebut.

Sebelum ini, LG memasuki perbincangan dengan syarikat-syarikat seperti pembuat kereta Volkswagen dari negara Jerman dan VinGroup JSC dari Vietnam untuk menjual perniagaan peranti pintar mereka, tetapi kedua-dua perbincangan ini tidak mencapai kata sepakat diantara LG dan kedua-dua syarikat ini.

Bloomberg turut melaporkan bahawa LG akan mengesahkan nasib terakhir perniagaan ini pada bulan April kelak dalam sebuah pengumuman yang akan dikeluarkan untuk para pekerja syarikat tersebut.

komen


© Amanz / 2023 Kami