Carian
Realme 8 5G Akan Menggunakan Cip MediaTek Dimensity 700
April 12, 2021 Amy Maizuraa

Realme 8 dengan cip MediaTek Helio G95 baru sahaja diperkenalkan di India sekitar bulan Mac yang lalu. Terkini, jenama ini dilihat berkongsi perancangan baharu untuk hadir dengan penawaran Realme 8 dalam variasi 5G pula. Rekaan dan sejumlah spesifikasi padanya juga telah mula diperlihatkan menerusi poster dan video promosi tertiris.

Spekulasi awal mengatakan peranti ini berkemungkinan besar hanyalah Realme V13 5G yang dijenamakan semula. Menguatkan lagi spekulasi itu apabila elemen rekaan dan beberapa spesifikasi padanya amat mirip dengan peranti yang dimaksudkan.

Melaluinya, Realme 8 5G dilihat tidak lagi menampilkan kemasan slogan Realme – Dare To Leap pada panel belakang. Di samping itu, ia juga akan dilengkapi skrin dengan kadar segar semula 90Hz, cip MediaTek Dimensity 700, sistem tri-kamera di belakang bersama sensor utama 48-Megapixel dan bateri 5000mAh.

Realme 8 5G akan dilancarkan di Thailand pada 21 April hadapan. Seperti biasa, penawaran lebih lanjut bakal terjawab ketika pelancaran rasmi kelak.

Komen