Black Shark 4 Pro Kehabisan Stok Di China Kerana Kekurangan Bekalan Cip – Pasaran Global Mungkin Terjejas

Diterbitkan pada Apr 19, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Black Shark 4 masih tidak dijual di Malaysia secara rasmi. Tetapi mereka sudah mengacah kehadiran peranti ini tidak lama lagi. Pasaran Malaysia kali ini mungkin terhad dengan Black Shark 4 terlebih dahulu kerana itu sahaja informasi yang kami terima. Tiada apa-apa khabar lagi mengenai jualan Black Shark 4 Pro untuk pasaran tempatan.

Terkini, CEO Black Shark di China menyatakan siri Black Shark 4 mengalami masalah kehabisan stok. Lebih-lebih lagi pada Black Shark 4 Pro. Masalah kehabisan stok ini dikatakan berkaitan dengan isu kekurangan bekalan cip pemprosesan. Laporan terkini menyatakan yang kekurangan bekalan cip ini mungkin akan berterusan sehingga 2023. Jadi tidak pasti lagi sama ada bila Black Shark 4 Pro akan kembali mempunyai stok. Jika di China tiada stok, pasaran global pun belum memulakan jualan dan pasaran Malaysia pasti tidak tahu lagi bila.

Di Malaysia, Xiaomi Malaysia turut nyatakan yang Mi 11 Ultra juga mungkin tiada lagi stok selepas jualan pertama tempoh hari. Dengan masalah kekurangan cip, nasib stok peranti terkini di Malaysia pasti tidak tahu lagi bila. Sama-sama kita nantikan.

komen


© Amanz / 2022 Kami