Cari @ Amanz

Redmi AirDots adalah antara set fon telinga nirwayar sebenar mampu milik yang memulakan trend penggunaan aksesori seakan AirPods untuk pengguna iPhone. Ia membina nama kerana harga yang berpatutan serta mempunyai kualiti audio yang padan dengan harga. Tahun ini pada Februari lalu, Redmi telah melancarkan AirDots 3 dengan sokongan Qualcomm aptX Adaptive, USB-C dan bateri 7 jam.

Terkini, mereka mula memperkenalkan variasi Pro buta pertama kali iaitu – Redmi AirDots 3 Pro. Akhirnya Redmi memasuki arena audio yang lebih ‘pro’, dengan menyertakan TWS yang menyokong pembatalan hingar aktif. Secara tidak langsung, TWS Realme kini ada pencabar sengit. Redmi AirDots 3 Pro ini didakwa hadir dengan ANC bertaraf aksesori audio peranti mercu, tiga tahap ANC dan mungkin TWS dengan masa pendam terendah dalam industri.

Kuasa pembatalan hingar aktif TWS ini adalah boleh menapis hingar 35db, memberi fokus kepada vokal da pengalaman pendengaran yang lebih tenang. Bukan itu sahaja, Redmi turut menyertakan sokongan pengecasan nirwayar Qi di pod pengecas – menjadikan AirDots 3 Pro lebih premium.

Redmi turut menjanjikan akan kekal menjual pada harga mampu milik. Jika AirDots 3 adalah sekitar RM125, harapnya model baru ini boleh didapati pada harga bawah RM199. Redmi akan mendedahkan lebih lanjut pada esok hari.

 

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd