Ini Cara Menonton Disney+ Hotstar Di TV Pintar Tanpa Menggunakan Aplikasi

Diterbitkan pada Jun 1, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Disney+ Hotstar akhirnya boleh dilanggan di Malaysia hari ini dan walaupun perkhidmatan baru berusia sejam jagung, sudah dapat dilihat keluhan pengguna awal di media sosial. Antara isu yang paling hangat dibincangkan ialah tiadanya sokongan aplikasi pada televisyen pintar yang tidak menggunakan sistem operasi Android TV.

Akibatnya ada pengguna yang kini menyambungkan komputer riba kepada TV atau menggunakan pancaran AirPlay ke televisyen yang menyokongnya. Tetapi sekiranya kedua-dua cari ini tidak dapat anda gunakan masih ada cara ketiga iaitu menggunakan pelayar web televisyen pintar.

Pergi ke laman hotstar.com/my dan log masuk seperti biasa. Proses memasukkan maklumat akaun dan kod yang dihantar menerusi SMS adalah sedikit sukar kerana papan kekunci televisyen pintar tidak sebaik pada skrin telefon. Setakat ini kami telah menguji teknik ini di televisyen Samsung yang menggunakan sistem operasi Tizen.

Satu kekurangan yang kami sedari ialah kandungan 4K tidak boleh diakses walaupun TV kami menyokong resolusi ini dan proses menstrim adalah agak perlahan berbanding pada aplikasi telefon pintar. Tetapi selagi aplikasi rasmi tidak ditawarkan pada beberapa model TV pintar di Malaysia, ini mungkin penyelesaian yang boleh digunakan untuk jangka masa pendek.

komen


© Amanz / 2022 Kami