Telefon Boleh-Lipat Google, Vivo Dan Xiaomi Dijangka Hadir Pada Suku Ke-4 2021

Diterbitkan pada Jun 9, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Samsung kini sedia menerajui penawaran telefon boleh-lipat di pasaran, dan dijangka akan memperkenalkan versi terbaru peranti mereka tidak lama lagi. Apa pun, untuk tahun ini, pasaran dijangka akan turut disertai oleh beberapa pemain lain.

Galaxy Fold2

Mengikut laporan dari Korea Selatan, Samsung dijangka akan memulakan pengeluaran panel OLED boleh-lipat untuk Google, Vivo dan Xiaomi menjelang Oktober kelak. Sekiranya benar, maka kita mungkln melihat ia digunakan pada peranti yang mungkin diperkenalkan sekitar suku ke-4 2021 ini.

Untuk makluman, Xiaomi sedia melancarkan Mi Mix Fold – tetapi terhad di China buat masa ini. Bagi pihak Google pula, peranti Pixel boleh-lipat mungkin menjadi pilihan pembangun yang ingin membangunkan aplikasi mesra skrin berkenaan.

Pada masa yang sama, Oppo dan Vivo yang kini menduduki tangga teratas dalam arena telefon pintar, semestinya tidak ingin ketinggalan.

Dengan lebih banyak penyertaan, semestinya kita akan dapat turut melihat inovasi dalam arena berkenaan – dan pada masa yang sama, persaingan dari segi harga.

Seperti biasa, sama-sama kita nantikan lanjut berkenaan penawaran pelbagai pengeluar ini tidak lama lagi.

komen


© Amanz / 2022 Kami