Carian
Selepas Realme, Kini Giliran Oppo Pula Untuk Pesaing MagSafe – Tanda Dagang MagVooc Telah Didaftarkan
August 18, 2021 Fahim Zahar

Realme beberapa minggu lalu telah melancarkan Realme Flash dan Realme MagDart, iaitu peranti Android pertama yang menyokong sistem pengecasan magnetik seakan MagSafe dan ekosistem pengecasan ‘nirwayar’ baharu ini. Kuasa pengecasan dilihat menggunakan teknologi Realme Dart, dengan kuasa sehingga 50W.

Pengecas bermagnet Realme yang berkuasa juga ada sistem penyejuk terbina, powerbank mereka boleh disambungkan pada aksesori lain untuk dijadikan dermaga pengecas nirwayar biasa, ada juga dompet bermagnet dan piring pengecasan bermagnet yang lebih nipis.

Kita tahu yang teknologi pengecasan pantas Realme Dart adalah berasaskan daripada Oppo, iaitu VOOC. Sama juga dengan Warp Charge daripada OnePlus. Terkini, Oppo diluhat sudah mendaftar tanda dagang bagi MagVOOC sebagai sistem pengecasan bermagnet tersendiri mereka pula.

Oppo pernah ada banyak aksesori pengecasan nirwayar. Tetapi untuk AirVooc ia masih baru dan terhad lagi. Jadi tidak pasti sama ada berapa banyak aksesori MagVOOC akan diperkenalkan dan adakah iterasi Oppo akan turut mempunyai sistem penyejukan dan adakah sistem penyejukan daripada AirVOOC akan diintegrasikan bersama. Sama-sama kita nantikan.

Komen