Cari @ Amanz

MSI Creator Z16 Edisi Terhad Hiroshi Fujiwara Menggabungkan Prestasi Dan Estetik Fesyen Jalanan Moden

Oleh Nazrin

Link Copied!

Tidak lama dahulu, MSI telah memperkenalkan komputer riba kelas produktiviti premium mereka, MSI Creator Z16 untuk pasaran tempatan yang menggabungkan rekaan nipis dan ringan dengan prestasi perkomputeran yang berkuasa dengan gabungan CPU Intel dan GPU daripada NVIDIA.

Terkini, MSI telah memperkenalkan sebuah model Creator Z16 baru yang dibangunkan dengan kerjasama bersama pereka fesyen jalanan moden dari Jepun, iaitu Hiroshi Fujiwara. Sebelum ini, beliau turut pernah membuat kerjasama rekaan bersama-sama dengan jenama fesyen terkemuka lain seperti Nike, Louis Vuitton, Tag Heuer, KAWS dan sebagainya dan terkini, beliau telah bekerjasama dengan MSI untuk menunjukkan kreativiti beliau dalam mereka sebuah komputer riba.

Dari segi spesifikasi dalaman, ia dilihat bahawa komputer riba ini menggunakan komponen-komponen dalaman Intel dan NVIDIA yang sama dengan model Creator Z16 sebelum ini, tetapi dari segi rekaan, ia dilihat mempunyai corak berbentuk panah elektrik di bahagian belakang penutup komputer riba, dan juga tandatangan Hiroshi Fujiwara di bawah bahagian papan kekunci komputer riba ini.

Bukan itu sahaja, ia juga hadir dengan tetikus dan juga pad tetikus rekaan MSI dan Hiroshi Fujiwara, termasuklah beg galas yang dilihat mempunyai sentuhan beliau juga.

Buat masa ini ia masih tidak diketahui lagi bilakah komputer riba edisi terhad ini akan dilancarkan, dan sekiranya ia akan memasuki pasaran tempatan dalam masa terdekat ini.


Komen ()