Cari @ Amanz

Fairphone adalah syarikat yang menghasilkan telefon pintar mesra alam, di mana bahan binaannya boleh dikitar semula serta setiap komponen adalah jenis modular agar mudah dibaiki. Mereka sudah ada banyak peranti antara yang terkahir adalah Fairphone 3+ yang dilancarkan pada tahun lalu.

AirPods Pro – iFixit

Terkini menurut Winfuture, Fairphone ingin hadir dengan set fon telinga nirwayar sebenar iaitu TWS dengan konsep yang sama. TWS mereka ini juga akan dibina dariapda bahan boleh dikitar semula, mesra alam serta mudah dibaiki. Seperti yang kita tahu, majoriti TWS sukar untuk dibaiki dan jika kita menghantar untuk menuntut jaminan biasanya pengeluar akan terus gantikan dengan set yang baru.

Fairphone 3 Earphones

Ini juga bukan kali pertama Fairphone hadir dengan aksesori audio. Sebelum ini mereka pernah hadir dengan set fon telinga Fairphone 3 Earphones yang dijual pada harga sekitar RM230 yang turut menggunakan konsep yang sama.

Tambahan sumber lagi, TWS pertama mereka ini akan dijual pada harga sekitar €99.95 (~RM490) dan akan mempunyai pilihan warna hitam atau putih. Ia dilaporkan akan dilancarkan bersama-sama dengan Fairphone 4 5G tidak lama lagi.

Fairphone 4 5G ini dilaporkan akan hadir dengan skrin 6.3-inci takuk kecil, dijana cip Snapdragon kelas pertengahan asas, memori 6GB RAM, storan dalaman sehingga 256GB, tri-kamera 48MP, Android 11 dan harga sekitar RM2939-RM3232.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd