Kamera Pixii Yang Direka Untuk Digunakan Bersama Telefon Pintar Dikemaskini Dengan Sensor 26MP

Diterbitkan pada Sep 29, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Tiga tahun lalu kamera Pixiii dilancarkan sebagai kamera digital pertama direka untuk digunakan bersama dengan sebuah telefon pintar. Walaupun ia kamera digital, ia tidak mempunyai panel LCD di bahagian belakang untuk melihat hasil tangkapan. Sebaliknya kesemua gambar akan dihantar kepada telefon pintar untuk dilihat sebelum disunting dan akhirnya dikongsi ke atas talian.

Pixii A1571 dikemaskini dengan sensor 26MP BSI CMOS dengan format 3:2 APS-C. Gambar yang diambil adalah di dalam format RAW (DNG), GPR  atau JPEG format. Aneh sekali tiada sokongan untuk merakam video diberikan. Tanpa skrin LCD, pengguna bergantung sepenuhnya kepada viewfinder yang kini interaktif untuk memaparkan maklumat tetapan kamera. Pada bahagian atas masih terdapat skrin OLED yang memaparkan tetapan kamera semasa tombol kawalan digunakan.

Sebuah pemproses ARM dua teras dengan cip imej pemproses digunakan untuk menjadi otak kepada kamera tetapi jenisnya tidak pula diumumkan. Sokongan lain ialah bluetooth 5.0 dan Wi-Fi 802.11 b/g/n yang sudah agak ketinggalan sebenarnya.

Storan juga dipertingkatkan pada model baharu dengan kali ini pilihan 8/32/128 GB diberikan. Ciri tambahan lain ialah akhirnya pengecasan menggunakan USB-C untuk mengecas bateri sebesar 1000 mAh. Dari segi rekabentuk sukar untuk membezakan Pixii model baharu dengan model lama. Kamera juga mengekalkan sokongan penggunaan lensa Leica-M.

Di Eropah Pixii A1571 akan dijual pada harga bermula 2999 (~RM14,634) sebuah dengan tempahan dibuka 30 September.

komen


© Amanz / 2022 Kami