Carian
Huawei Watch GT Runner Bakal Hadir Ke Pasaran Tempatan Tidak Lama Lagi
November 17, 2021 Amy Maizuraa

Selain daripada Huawei Watch GT 3, nampaknya pengguna di Malaysia bakal menerima kehadiran satu lagi peranti boleh-pakai baharu daripada Huawei. Dikenali sebagai Huawei Watch GT Runner, ia merupakan seutas jam tangan pintar yang direka khusus buat pelari pemula mahupun profesional.

Ia juga hadir dengan reka bentuk mewah serta dilengkapi ciri pemantauan kesihatan dan sukan yang lebih baik. Antaranya, sensor kadar degupan jantung yang menggunakan teknologi TrueSeen 5.0 dan menjalankan versi terkini HarmonyOS untuk pengalaman lebih baik. Seterusnya, sokongan Always-On Display untuk kegunaan yang pelbagai termasuklah pemberitahuan pintar. Kemudian, ketahanan bateri boleh mencapai 14 hari lamanya dan ia juga menyokong pengecasan secara nirwayar.

Di samping itu, ia juga dilengkapi beberapa fungsi yang dikatakan mampu memberikan manfaat cukup baik buat pelari. Misalnya seperti Running Ability Index (RAI) bagi mengukur tahap ketahanan pemakai berdasarkan kadar degupan jantung atau jarak. Seterusnya, terdapat juga Intelligent Dynamic Adjustment Plan yang membolehkan pengguna menyediakan pelan latihan berdasarkan maklum balas daripada RAI.

Huawei telah mengesahkan bahawa Huawei Watch GT Runner akan diperkenalkan di Malaysia seiring dengan Huawei Watch GT 3 dan Huawei FreeBuds Lipstick pada 20 November ini. Buat masa ini, harga jualannya masih belum diumumkan. Tetapi, kami di Amanz akan berkongsi lanjut mengenai penawarannya sebaik sahaja ia diumumkan secara rasmi oleh Huawei Malaysia kelak.

Komen