Instagram Kini Menyarankan Pengguna Membuka Akaun Baharu Untuk Perkongsian Dengan Kawan Rapat

Diterbitkan pada Dis 4, 2021. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Sudah berapa lama anda memiliki akaun Instagram? Saya mula membuka akaun selepas ia ditawarkan di Android pada tahun 2012. Sejak itu sebenarnya saya tidak begitu menggunakannya dan kini hanya mempunyai sekitar 5000 pengikut. Tetapi bagi majoriti pengguna, mengumpul jumlah pengikut yang tinggi adalah keperluan dan ini turut memerlukan mereka mengikuti banyak akaun lain juga bagi menjaga hati. Akibatnya susur masa menjadi sukar untuk diikuti.

Menurut laporan WSJ, Instagram mula menyarankan pengguna untuk membuka akaun baharu bagi tujuan mempunyai kumpulan kawan-kawan yang lebih kecil. Notifikasi di atas muncul apabila pengguna menekan butang menukar akaun dalam aplikasi. Tidak diketahui sejak bilakah saranan ini mula diberikan kepada pengguna tetapi ia adalah cara lain untuk hanya melakukan perkongsian dengan ahli keluarga dan teman yang paling rapat.

Saranan mungkin baru diberikan tetapi saya tahu ramai rakan-rakan dengan pengikut berpuluh ribu telah lama menggunakan akaun sekunder peribadi yang kemudian disorok kandungannya dari orang ramai.

komen


© Amanz / 2022 Kami