Cari @ Amanz


Perkhabaran Vivo yang bakal hadir dengan tablet tersendiri telah dibincangkan sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Ia bermula daripada pendaftaran tanda dagang yang ditemui sekitar Ogos 2020, sehinggalah terdapatnya ura-ura yang mengatakan tablet tersebut akan dijana oleh Snapdragon 870.

Dalam perkembangan terkini, tablet berkenaan dilihat sekali lagi tertiris dalam perkongsian terkini Digital Chat Station di Weibo. Tablet ini dikatakan hadir pada separuh pertama tahun 2022 dan dilengkapi Snapdragon 870. Selain itu, ia juga dikatakan menampilkan sokongan skrin dengan kadar segar semula tinggi bersama saiznya tidak pula didedahkan dengan terperinci. Spekulasi awal menjangkakan ia kelak dilengkapi skrin bersaiz kira-kira 10-inci. Pada masa sama, ia juga didakwa dilengkapi dengan sistem operasi OriginOS For Fold/Pad yang dibangunkan oleh Vivo kelak.

Tidak ketinggalan, rekaaan tablet juga telah diperlihatkan dalam imej yang tular. Lakaran menunjukkan tablet ini seakan mempunyai dwi-kamera di belakang. Seterusnya, sisi kanan pula memperlihatkan beberapa butang fizikal dan salah satu daripadanya dijangka berfungsi sebagai butang kuasa. Sisi kiri pula besar kemungkinan adalah butang laras audio. Buat masa ini, masih belum ada sebarang tarikh khusus pelancaran yang dikongsi.

Sumber : Weibo, Sparrowsnews

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd