Rekaan Sony PlayStation VR2 Diperlihatkan

Diterbitkan pada Feb 22, 2022. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Setelah rekaan diacah beberapa bulan yang lalu, hari ini rekaan sebenar Sony PlayStation VR2 akhirnya diperlihatkan secara rasmi. Set kepala realiti maya ini berwarna hitam dan putih supaya padan dengan rekaan konsol PlayStation 5 serta hadir dengan dua alat kawalan realiti maya.

Rekaan pendakap kepala masih lagi sama seperti PS VR asal dimana berat disebarkan dengan lebih seimbang bagi memastikan keselesaan masa panjang. Turut diperkenalkan untuk meningkatkan keselesaan ialah lubang udara untuk mengelakkan lensa VR berkabus kerana haba dan juga sejatan peluh. Lensa juga boleh dilaraskan bagi menukar jarak fokus. Ini petanda PS VR2 boleh digunakan pemain rabun tanpa cermin mata.

Terdapat empat kamera di hadapan untuk penjejakan dunia luar ke dunia maya dan hanya satu kabel dari set kepala ke konsol. Alat kawalan mempunyai konfigurasi butang yang sama dengan DualSense dan pastinya menyokong picu adaptif untuk tindak balas haptik yang realistik.

Sony turut berkata terdapat sokongan tindak balas pada set kepala juga. Skrin yang digunakan kelak menyokong resolusi 4K. Lebih banyak maklumat akan dikongsi oleh Sony sebelum PlayStation VR2 dilancarkan kelak.

Sumber Sony

komen


© Amanz / 2023 Kami