Cari @ Amanz

Set kepala realiti terimbuh mercu dari Meta sedang dibangunkan di bawah Project Cambria. Beberapa maklumat yang dikongsi sebelum ini mendedahkan ia akan menjadi set kepala AR yang berkuasa dengan kemampuan memaparkan realiti terimbuh berwarna pada skrin beresolusi tinggi.

Kini menurut laporan Bloomberg, di dalam kod pada aplikasi terkini Meta terdapat ciri menambah alat kawalan kanan untuk Meta Quest Pro. Ini pastinya nama yang akan digunakan oleh set kepala AR ini kelak. Terdapat kamera resolusi tinggi di bahagian luar, ciri penjejakan mata, storan lebih besar, skrin resolusi lebih tinggi dan alat kawalan baharu.

Meta tidak memberikan sebarang komen mengenai penemuan pagi ini tetapi secara lazimnya Meta melancarkan seta kepala realiti mata dan realiti terimbuh mereka pada bulan Oktober. Meta komited untuk menghasilkan set kepala yang menyokong dunia metamesta Facebook Horizon mereka dengan beberapa lagi set kepala yang mampu milik dan untuk permainan video turut akan diumumkan di masa hadapan.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd