Aplikasi Kamera Leica Eksklusif Untuk Siri Xiaomi 12S Tertiris – Boleh Digunakan Pada Peranti Lain

Diterbitkan pada July 7, 2022. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Siri Xiaomi 12S yang terdiri daripada 12S, 12S Pro dan 12S Ultra baru sahaja dilancarkan minggu ini dengan teknologi yang dibangunkan bersama dengan Leica. Antara ciri eksklusif siri 12S ialah sistem penuras dengan mod warna Leica yang diakses menerusi aplikasi kameranya.

Tetapi kini APK untuk aplikasi kamera ini telah berjaya diekstrak dari 12S dan boleh digunakan pada peranti Android yang lain. Aplikasi boleh dimuat turun menerusi aplikasi Cool APK di China. Ciri penuras Leica Vivid, Leica Natural, Leica B&W Natural, dan Leica B&W High Contrast boleh digunakan tanpa sebarang isu. Disamping itu pengguna juga boleh menggunakan ciri tanda air (watermark) Leica pada gambar yang diambil.

Malang sekali pada waktu ini APK kamera Leica hanya boleh dipasang pada peranti Android yang menggunakan MIUI sahaja. Tanpa MIUI (dan pelancar sekeluarga seperti Poco Launcher dan JOY UI) aplikasi tertutup dengan sendiri ketika cuba dilancarkan. Kerana aplikasi ini ditiriskan oleh CoolAPK, aplikasi mereka kini telah ditarik dari kedai aplikasi Xiaomi.

komen


© Amanz / 2022 Kami