Cari @ Amanz

Acara Samsung Unpacked telahpun disahkan akan berlangsung pada 10 Ogos hadapan. Pada acara ini dua peranti skrin boleh-lipat terkini Samsung Galaxy Z Fold4 dan Samsung Galaxy Z Flip4 akan akhirnya dilancarkan secara rasmi.

Serentak dengan pengumuman Samsung Unpacked, imej pengolokan rasmi untuk kedua-dua peranti telahpun tertiris menerusi laman 91Mobiles dan MySmartPrice. Sekilas pandang tiada perbezaan ketara telah dilakukan oleh Samsung pada kedua-dua peranti.

Samsung Galaxy Z Fold4 masih lagi menggunakan sistem tri-kamera, lokasi butang dan saiz skrin depan yang sama seperti Z Fold3. Sementara itu perbezaan pada Samsung Galaxy Z Flip4 hanyalah skrin luaran yang sedikit lebih besar.

Dengan rekaan yang sama, besar kemungkinan harga jualan peranti adalah lebih mampu milik berbanding model tahun lalu. Samsung komited untuk menawarkan peranti skrin boleh-lipat pada harga lebih rendah bagi meningkatkan penggunaannya. Samsung Galaxy Z Flip3 misalnya ialah peranti skrin boleh-lipat dengan jualan tertinggi pada suku pertama 2022.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd