Cari @ Amanz

Usaha awal Netflix menawarkan permua dalam langganan mereka setakat ini masih belum membuahkan hasil dengan peratusan penggunaan yang rendah. Tetapi mereka belum berpatah arang dengan melakukan pembelian beberapa studio permainan video tahun ini. Seterusnya dalam perancangan Netflix mungkin ialah perkhidmatan penstriman permainan video pula.

Ini didedahkan oleh Mike Verdu yang merupakan timbalan presiden perniagaan permainan video Netflix. Netflix sedang meneroka dengan serius menawarkan perkhidmatan penstriman permainan video pada waktu ini supaya pelanggan boleh mengkasesnya dimana-mana sahaja. Sebuah studio baharu akan dibuka di Calfornia di bawah pengawasan Chacko Sonny yang merupakan bekas penerbit Overwatch di Blizzard.

Jika dilancarkan ia adalah keputusan yang berani kerana pelbagai platform penstriman permainan video setakat ini masih tidak mempunyai jumlah pengguna yang tinggi. Malahan Google mengibarkan bendera putih dan menamatkan Stadia kerana kurangnya pengguna hanya beberapa minggu lalu.

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd