Aplikasi Anchor Kini Membenarkan Pengguna Merakam Audio Dengan Kualiti Seakan Rakaman Studio

Diterbitkan pada Nov 22, 2022. Diubah suai kali terakhir pada . oleh .

Anchor adalah syarikat podsiar milik Spotify. Sejak pengambil-alihan ini, platform penstriman audio Spotify semakin banyak fokus kepada kandungan podsiar seperti yang terkini adalah sokongan penerbitan video untuk pengguna di Malaysia.

Terkini, Spotify memperkenalkan ciri Audio Enhancement melalui aplikasi Anchor.

Melalui aplikasi Anchor, pengguna boleh menggunakan ciri Audio Enhancement untuk tekan dan rakam audio untuk podsiar. Ciri ini membolehkan pengguna membuang bunyi bising di sekeliling atau hingar, dan menjadikan vokal lebih jelas. Menurut Spotify, tidak kira di mana jua pengguna berada seperti di kedai makan, stesen kereta api, ada bayi menangis audio yang dirakam tetap akan bersih dan jelas.

Untuk menggunakannya, selepas tekan untuk rakam audio akan ada butang Enhance untuk membantu mengubah audio dirakam pengguna menjadi seakan dirakam di dalam studio. Pengguna turut boleh menambah muzik latar menjadikan lebih mudah untuk merakam podsiar tidak kira di mana jua lokasi masing-masing.

Ciri ini kini tersedia melalui aplikasi Anchor untuk pengguna iOS dan Android dan sedia dimuat turun di gedung aplikasi App Store atau Play Store.

komen


© Amanz / 2022 Kami