Cari @ Amanz

Twitter Circle adalah ciri yang membenarkan pengguna menciap kepada individu yang dimasukkan dalam kumpulan kecil peribadi sahaja. Ini membolehkan pengguna berkongsi rahsia kepada orang yang terpilih dan ciapan tidak didedahkan kepada umum.

Tetapi bulan lepas TechCrunch melaporkan yang ciapan dalam Twitter Circle boleh muncul pada tab For You. Malah ada juga kes ciapan Twitter Circle dilihat oleh pengguna yang tidak dikenali.

TechCrunch baru-baru ini ada melaporkan yang Twitter telah mengesahkan yang ciapan pada Twitter Circle mempunyai pepijat yang membolehkannya muncul pada tab For You untuk dilihat oleh orang ramai. Ciapan ini boleh diketahui dikhususkan untuk Twitter Circle kerana butang retweet yang dimatikan dan ada label berwarna hijau memberitahu “Hanya orang dalam Kumpulan Twitter … dapat melihat Tweet ini”.

Walau bagaimanapun sumber menyatakan Twitter telah pun mengenalpasti masalah ini dan isu telah pun diperbaiki. Jadi jika anda yakin dengan Twitter Circle anda kini boleh kembali berkongsi rahsia atau bergosip dengan individu yang anda pilih.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd