Cari @ Amanz

Oppo akan melancarkan generasi baharu di bawah siri Reno dan kehadirannya kini diacah secara rasmi. Video promosi rasmi dikongsi telah mengesahkan beberapa perkara utama, misalnya seperti tarikh pelancaran yang dijadualkan berlangsung pada 24 Mei akan datang. Kemudian rekaan serba nipis yang menggabungkan skrin hadapan berlubang dan melengkung pada kedua-dua sisi.

Bertambah menarik apabila kemampuan zum yang tinggi turut boleh diharapkan apabila secara jelas terdapatnya sokongan mekanisme lensa telefoto periskop pada sistem kemera utama. Bagaimanapun masih tidak jelas mengenai tahap zum yang disokong namun dianggap menarik kerana mampu menjadi pesaing kepada beberapa pengeluar sedia ada.

Ia juga dikuasakan cip MariSilicon yang secara umumnya mampu menjanjikan tangkapan imej lebih baik khususnya dalam pencahayaan malap. Namun tidak dapat dipastikan sama ada bakal menjadi yang terakhir menggunakan cip tersebut atau sebaliknya, memandangkan terdapatnya laporan mengenai penamatannya sebelum ini.

Setakat ini peranti diperlihatkan tersedia dalam dua warna iaitu emas dan ungu, namun kita boleh menyasarkan lebih banyak pilihan yang bakal disediakan selepas dilancarkan kelak Seperti biasa nantikan pelancaran rasmi kelak bagi melihat kejutan apa pula yang disediakan oleh Oppo pada kali ini.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd