Cari @ Amanz

Nothing Phone (2) disahkan akan dilancarkan pada bulan Julai ini oleh Carl Pei dalam temubual bersama Forbes. Peranti yang amat dinantikan ini sudahpun disahkan akan menggunakan cip Snapdragon 8+ Gen 1 dengan panel belakangnya sudah diacah beberapa minggu yang lalu.

Walaupun bukan sebuah peranti mercu sebenar, Phone (2) dinantikan kerana mempunyai rekaan yang inovatif dan unik jika dibandingkan dengan telefon pintar lain di pasaran. Phone (1) yang dilancarkan tahun lalu mendapat pujian walaupun sekadar sebuah telefon pintar dengan Snapdragon 778G. Pei turut mengatakan Phone (1) sudah terjual hampir 750,000 setakat ini.

Apabila disoal mengapa cip Snapdragon 8 Gen 2 tidak digunakan pada Phone (2), Pei mengatakan cip 8+ Gen 1 sudah terbukti kemampuannya dan pada waktu ini lebih murah sekaligus mengurangkan kos untuk mengeluarkan peranti yang menggunakannya.

Turut didedahkan ialah bateri 4700 mah akan digunakan yang merupakan peningkatan daripada 4599 mah pada Phone (1). Bilakah tarikh sebenar pada bulan Julai ini peranti akan dilancarkan? Jawapan akan diketahui dalam masa terdekat.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd