Cari @ Amanz

Kelak Google Search akan menjadi lebih hebat dan berkuasa. Akses awal kepada ciri kecerdasan buatan iaitu Google (Search Generative Experience) kini diberikan. Google turut menjanjikan pelbagai perkara boleh dilakukan dengan Google SGE.

Selepas Bard menambah sokongan paparan imej semalam Google hari ini memperlihatkan apa yang enjin carian baharu merela boleh lakukan. Pertama sekali adalah dengan memulakan carian baharu. Anda boleh cari apa jua perkara dari ingin belajar main sesuatu sehinggalah membangunkan perniagaan. Carian yang diberikan Google dijamin adalah pendek dan lebih mudah faham.

Akhir sekali ciri Google SGE yang akan boleh cuba digunakan adalah enjin carian untuk mencari barang ingin dibeli. Jika sebelum ini jika anda ingin mencari kabel USB-C yang terbaik anda perlu buka Shopee, Lazada, Faceboook dan banyak lagi untuk membezakan harga, semak penghantaran dan keaslian. Tetapi SGE terus memaparkan harga mengikut kategori, variasi dan model di laman Google sendiri. Dengan kelak turut akan menambah kandungan dari forum dan juga media sosial untuk dijadijkan sebagai rujukan.

Buat masa ini juga percubaan terhad kepada pengguna di Amerika Syarikat sahaja. Pengguna juga buat masa ini terhad kepada akses di peranti Google dan iOS sahaja buat masa ini. Tetapi SGE mungkin lebih seakan Bing, mana tahu tidak lama lagi anda boleh menggunakannya pula. Sekurang-kurangnya Google tidak mengehadkan pengguna dengan pelan telekomunikasi di AS sahaja.

  • Sumber
Google[ /sumber]

© 2024 Amanz Media Sdn Bhd