Cari @ Amanz

Umum mengetahui bahawa HUAWEI merupakan jenama yang sentiasa hadir dengan peranti yang mempunyai ciri berkuasa, khususnya fungsi fotografi yang menarik dan mengagumkan. Namun, apa yang menghalang kebanyakan pengguna dari membeli peranti keluaran HUAWEI adalah kekurangan aplikasi yang boleh dimuat turun menerusi HUAWEI AppGallery. 

Oleh itu, bagi menyelesaikan masalah ini, HUAWEI telah melakukan kemas kini terhadap HUAWEI AppGallery mereka, dengan menambah lebih banyak aplikasi popular untuk dimuat turun pengguna. Selain itu, salah satu penambahbaikan yang dilakukan adalah integrasi Petal Search di dalam HUAWEI AppGallery, memudahkan pengguna mencari aplikasi yang ingin dimuat turun. Antara aplikasi popular yang menjadi pilihan rakyat Malaysia hari ini adalah seperti Shopee, Grab Superapp, Maybank2U MY, TikTok, dan juga aplikasi aplikasi media sosial lain.

Sekiranya anda ingin berjinak-jinak menggunakan HUAWEI AppGallery, mungkin ini merupakan alasan yang sesuai untuk anda mencuba HUAWEI P60 Pro. Hanya dengan tiga cara mudah ini, anda boleh merasai pengalaman menggunakan HUAWEI AppGallery:

  1. Dapatkan HUAWEI P60 Pro dari HUAWEI Experience Store atau laman web rasmi HUAWEI
  2. Buka AppGallery dan muat turun aplikasi yang anda ingin gunakan
  3. HUAWEI P60 Pro dan aplikasi yang dimuat turun sedia untuk digunakan. 

HUAWEI P60 Pro – Penawaran Terbaharu Dari HUAWEI

Selain dari HUAWEI AppGallery yang telah dipertingkatkan, HUAWEI kini turut hadir dengan peranti terbaru mereka iaitu HUAWEI P60 Pro. Peranti ini didatangkan dengan pelbagai fungsi menarik, antaranya sistem kamera Ultra-Lighting XMAGE. Fungsi sistem Ultra-Lighting XMAGE ini menawarkan 10x zum hibrid, penstabilan imej optik dan kebolehan menangkap gambar dalam suasana gelap dan malap yang memberangsangkan.

Selain itu, rekaan HUAWEI P60 Pro ini juga tidak kurang hebatnya apabila ia hadir dengan rekaan Rococo Pearl yang kelihatan cukup mewah dan elegan. Kerangka badan peranti ini dihiasi dengan corak seakan marmar putih yang bersinar, menjadikannya kelihatan cukup unik dan menyerlah. Namun sekiranya anda bukan peminat warna putih, anda turut boleh memilih warna minimalis Black.

Bercakap dari segi ketahanan skrin dan bateri pula, HUAWEI P60 Pro dilengkapi dengan kaca Kunlun. Penggunaan kaca Kunlun ini mampu menyelamatkan anda dari berbelanja lebih dalam membaikpulih skrin, sekiranya anda terjatuhkan peranti tanpa sengaja. Menurut HUAWEI, kaca Kunlun ini dikatakan mampu memberi 10 kali daya tahan pada skrin peranti, menjadikan tidak mudah retak dan pecah. HUAWEI P60 Pro ini turut memuatkan bateri sebesar 4815 mAh, dengan sistem pengecasan pantas 88W HUAWEI SuperCharge.


Usaha HUAWEI dalam menambah baik HUAWEI AppGallery mereka ini sedikit sebanyak telah memberi peluang kepada pengguna setia mereka untuk memuat turun lebih banyak aplikasi. Dipadankan pula bersama HUAWEI P60 Pro, ia pasti dapat memberikan pengalaman pengguna yang cukup baik.

Oleh itu, jika anda peminat peranti HUAWEI, HUAWEI P60 Pro ini adalah antara pilihan telefon yang baik kerana ia bukan sahaja mempunyai sokongan kamera yang memuaskan, malah kini tersedia dengan lebih banyak aplikasi untuk dimuat turun. Oleh itu, dapatkannya sekarang sementara stok masih ada.

HUAWEI P60 Pro ini telah tersedia untuk pasaran Malaysia dengan harga RM4,699 untuk model 8GB + 256GB dan RM5,499 untuk model 12GB + 512GB. Anda boleh memiliki peranti ini menerusi HUAWEI Experience Store, laman web rasmi HUAWEI dan juga kedai atas talian HUAWEI. 

Penafian: Advertorial dari HUAWEI Malaysia

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd