Cari @ Amanz

Lanjutan daripada laporan kami semalam, kini pihak Telekom Malaysia memberikan komen lanjutan, menyatakan pakej Unifi 2Gbps pada harga asal, melalui kedai fizikal Unifi Store seluruh negara.

Sebelum ini, melalui web Unifi, TM memperlihatkan pakej 2Gbps dan 1Gbps ditingkatkan harga. Hal ini kerana penyertaan pelan Unifi TV Ultimate Max Pack – yang turut menyertakan Netflix bersama-sama dengannya. Harga langganan melalui web yang ditawarkan adalah RM428.90 sebulan untuk 2Gbps dan RM378.90 sebulan untuk 1Gbps – yang turut hadir bersama pelan Unifi TV Ultimate Max Pack berkenaan.

Tiada pilihan mengubah tetapan yang disertakan pada web. TM menyatakan pengguna boleh mengubahnya di Unifi Store, dan turut mendapatkan ia pada harga pelancaran awal pelan Unifi Ultra tempoh hari.

Pihak Unifi tidak menyatakan harga pakej jualan di Unifi Store. Ketika pelancaran, Unifi 2Gbps ditawarkan pada harga RM399 sebulan, Unifi 1Gbps pada harga RM349 sebulan. Kedua-dua pelan hadir dengan Unifi TV Ultimate Pack, yang turut menyertakan langganan ke 7 aplikasi penstriman, termasuk Disney+ Hotstar.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd