Cari @ Amanz

Malam tadi Sony telah melancarkan secara rasmi PlayStation Portal (PSP?) iaitu tablet dengan alat kawalan seakan DualSense terbina untuk bermain PlayStation 5 secara nirwayar. Bersama-sama dengan PSP ini, Sony turut melancarkan dua aksesori audio iaitu PlayStation Pulse Explore dan juga Pulse Elite.

Pulse Elite adalah set fon kepala nirwayar dengan mikrofon terbina serta pembatalan hingar AI. Sony turut menawarkan pemegang agar lebih mudah untuk disimpan. Untuk kualiti audio Sony menjanjikan audio nirhilang yang berkualiti tanpa sela masa yang tinggi. Pulse Explore pula adalah TWS pertama Sony PlayStation dengan ciri dan fungsi sama.

Sony menyatakan setiap produk audio baharu mereka ini menggunakan pemacu audio jenis planar magnetik. Pulse Elite dan Explore kedua-duanya menyokong Bluetooth untuk sambungan ke telefon, tetapi untuk komputer atau PS5 ia menggunakan sambungan tersendiri PlayStation Link melalui penyesuai USB-A.

Pulse Elite dan Pulse Explore kedua-duanya juga menyokong sambungan ke dua peranti serentak serta boleh bertukar antara peranti dengan pantas menggunakan PlayStation Link. Harga jualan Pulse Elite adalah $149.99 (~RM696) dan Pulse Explore pula adalah $199.99 (~RM928). Sama-sama kita nantikan pengumuman harga Malaysia akan datang.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd