Cari @ Amanz

Cermin mata pinytar Huawei Eyewear 2 telah dilancarkan di Barcelona minggu ini dan adalah kesinambungan kepada cermin mata pintar yang mereka tawarkan sejak 2019. Huawei Eyewear 2 membawakan penambahbaikan pada hayat bateri yang kini menawarkan penstriman muzik sehingga 11 jam dan pengecasan semula hanya 50 minit yang lebih baik berbanding 5 jam sahaja pada generasi pertama.

Ia boleh juga melakukan panggilan telefon apabila ditambat pada sebuah telefon pintar. Bingkai Eyeware 2 diperbuat daripada titanium dengan berat bawah 5 gram. Dengan ia melepasi piawaian IP54 Eyewear 2 turut kalis debu dan percikan air. Kawalan fungsi Eyewear 2 dilakukan menerusi pad sesentuh di bahagian tangkap. Speaker terbina pada tangkai hadir dengan sistem pembatalan hingar supaya panggilan suara yang jelas boleh dilakukan oleh pemakai.

Huawei mengatakan Eyewear 2 bukan sahaja boleh digunakan pada peranti HarmonyOS tetapi juga pada Android, iOS dan Windows. Sepasang Huawei Eyewear 2 dijula pada harga €300 (~RM1500) bermula Oktober ini.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd