Cari @ Amanz

Selari pengumuman akan menawarkan naik-taraf percuma untuk pelanggan Unifi sedia ada, kini TM telah menyediakan sebuah halaman khas khusus untuknya. Melalui laman Unifi Speed Upgrade 2023, para pelanggan boleh menyemak sama ada akaun internet Unifi mereka tertakluk untuk naik-taraf percuma ini atau sebaliknya. Untuk menyemaknya, anda hanya perlu ke halaman Unifi Self Care, dan seterusnya lihat pada bahagian My Account anda.

Untuk makluman, bersama-sama kemaskini harga pelan Unifi, pihak TM turut mengumumkan akan menawarkan naik-taraf kelajuan percuma kepada pelanggan sedia ada. Tiada sebarang caj tambahan dikenakan, atau perlu mendaftar atau memperbaharui kontrak.

TM juga menyatakan, mungkin ada penaik-tarafan pelan yang memerlukan peranti baharu – dimana pengguna akan diberikan pilihan untuk mengemaskini kontrak 24 bulan, atau membeli peranti secara berasingan.

Semua naik-taraf akan dilakukan secara berperingkat, dan dijangka mengambil masa sehingga Januari 2024 kelak. Berikut merupakan pakej naik-taraf yang akan diterima pelanggan Unifi sedia ada:

  • Pakej 30Mbps >> dinaik-taraf kepada 100Mbps
  • Pakej 100Mbps >> dinaik-taraf kepada 300Mbps
  • Pakej 300Mbps >> dinaik-taraf kepada 500Mbps
  • Pakej 500Mbps >> dinaik-taraf kepada 800Mbps
  • Pakej 800Mbps >> dinaik-taraf kepada 1Gbps.
  • Pakej 1Gbps >> dinaik-taraf kepada 2Gbps

Bagi anda yang melanggan Unifi, boleh menyemak adakah anda akan menerima naik-taraf ini atau tidak melalui halaman khas yang disediakan TM hari ini di Unifi Speed Upgrade 2023.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd