Cari @ Amanz

Catcha Digital sedia mempunyai subsidiari khusus memfokuskan penerbitan dan media digital, dinamakan iMedia. Terdapat beberapa syarikat yang telah diambil-alih oleh iMedia, termasuk seperti OhMedia, BeautifulNara dan sebagainya.

Hari ini, ia diumumkan iMedia akan ambil-alih dua lagi syarikat media digital tempatan. Yang pertama adalah platform memfokuskan pempengaruh, dikenali dengan nama Ittify. Untuk makluman, iMedia sedia mempunyai pegangan 51% pada Ittify, dan dengan pengumuman terbaru, mereka akan mengambil-alih baki 49% pegangan pada nilai RM3.43 juta.

Ittify dikatakan mempunyai sekitar 7,000 pempengaruh berdaftar pada platform mereka, dan telah bekerjasama dengan pelbagai jenama untuk mempromosikan penawaran masing-masing sehingga ke hari ini.

Disamping itu, pada masa yang sama, iMedia akan mendapatkan pegangan sebanyak 30% pada Headline Media pada nilai RM1.24 juta. Headline Media mempunyai beberapa jenama dibawah mereka, termasuk WeirdKaya dan EzLokal.

Penambahan kedua-dua syarikat ini dijangka akan terus mengukuhkan lagi kedudukan iMedia dalam arena media digital di Malaysia dengan capaian meliputi pelbagai bahasa.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd