Cari @ Amanz

Tahukah anda selepas Nothing Ear (1) dilancarkan sebelum ini, Nothing bukannya ingin melancarkan Phone (1) sebaliknya cuba mengubah pasaran powerbank dengan Power (1). Ia merupakan pengecas semua dalam satu dengan rekaan lutsinar dengan elemen seakan produk audio mereka.

Namun pengecas ini tidak dilancarkan kerana gagal berfungsi dengan baik serta tidak melepasi piawaian yang Nothing mahukan. Power (1) adalah pengecas merangkap powerbank yang, mempunyai 2x port USB-C dan 1x port USB-A. Kuasa pengecasan yang disokong adalah sehingga 65W dan turut mempunyai sokongan pengecasan nirwayar.

Ia direka dalam bentuk segi empat yang kompak dan turut mempunyai skrin kecil memaparkan status bateri pada LED putih seakan sistem lampu Glyph. Power (1) turut mengalami masalah pemanasan yang serius, tidak tahan lasak untuk penggunaan harian, selain turut tidak menerima harga kos yang baik dari pembekal untuk dijual pada harga kompetitif.

Carl Pei tidak menyatakan sama ada jika Nothing akan mengembalikan Power (1) dengan iterasi baharu. Tetapi jika anda mahukan powerbank dengan rekaan lutsinar serta dengan spesifikasi yang hebat, Shargeek 100 yang bernilai RM1099 mungkin alternatif yang baik.

© 2023 Amanz Media Sdn Bhd