Carian
Unifi Dijangka Naik-Taraf Pelanggan Disney+ Hotstar Ke Pelan Premium – Tanpa Sebarang Perubahan Pada Kos
April 7, 2024 Aman

Disney+ Hotstar sebelum ini telah mengumumkan peningkatan harga langganan dan perubahan penawaran pelan penstriman mereka di Malaysia. Kadar peningkatan harga adalah, dan akan bermula RM24.90 sebulan untuk pelan Basic, dan RM39.90 sebulan untuk pelan Premium. Ini adalah perbezaan ketara berbanding RM54.90 untuk 3 bulan yang dikenakan sekarang.

Disney+ Hotstar akan melakukan peningkatan harga langganan ini berkuat-kuasa 24 April 2024.

Selari dengannya juga, Unifi dan Astro yang menawarkan berkas langganan Disney+ Hotstar turut mengumumkan sedikit perubahan pada penawaran mereka. Menariknya, mengikut sumber terdekat, Unifi dijangka akan melakukan perubahan pada pengumuman asal, dan dijangka mengumumkannya secara rasmi pada 8 April 2024 kelak.

Melalui perubahan yang akan ditawarkan, semua pelanggan Disney+ Hotstar melalui berkas langganan Unifi akan dinaik-taraf kepada pelan Premium tanpa sebarang kos tambahan, berkuat-kuasa 24 April 2024.

Ini merupakan peningkatan daripada pelan Basic, sekaligus membolehkan pengguna mencipta sehingga 7 profil berbeza, dan menstrim kandungan secara serentak pada 3 skrin pada sesuatu masa. Pengguna juga akan dapat menikmati penstriman pada resolusi 4K melalui pelan Premium ini.

Dengan langkah ini, semua pelanggan Pek Unifi TV sedia ada yang hadir dengan pakej Disney+ Hotstar tidak akan melihat sebarang peningkatan harga. Ini sekaligus menjadikan langganan Disney+ Hotstar melalui berks Unifi TV akan menjadi lebih murah dan berbaloi berbanding langganan melalui laman rasmi Disney+ Hotstar.

Unifi dijangka akan berkongsi lanjut berkenaan perkara ini bermula 8 April 2024 kepada semua pelanggan mereka.

Komen