Carian
Pemilik AI Pin Diarahkan Berhenti Gunakan Pengecas Kerana Risiko Terbakar
June 6, 2024 Effi Saharudin

Humane AI Pin ialah “pin pintar” pertama dipasarkan dengan ia menjanjikan sebuah pembantu maya yang benar-benar bijak sehingga anda tidak lagi memerlukan sebuah telefon pintar. Tetapi realitinya perisian yang digunakan tidak sebaik yang diiklankan dan lebih tragis hayat baterinya pula hanya beberapa jam. Oleh itu apabila Humane mengarahkan pemilik AI Pin untuk berhenti menggunakan kerangka pengecas bateri, ia menimbulkan satu lagi masalah besar kepada syarikat.

Menurut laporan The Verge, Humane menghubungi pemilik untuk berhenti menggunakan Charge Case Accessory yang boleh mengecas AI Pin apabila disimpan di dalamnya kerana risiko kebakaran. Isu hanya melibatkan Charge Case Accessory sahaja maka Battery Booster dan Charge Pad yang turut diberikan dengan setiap pembelian masih selamat digunakan. Mereka kini sedang dalam proses mencari vendor baharu untuk mengeluarkan kerangka pengecas yang lebih selamat digunakan.

Kerana AI Pin tidak mencapai sasaran jualan, Humane dilaporkan sedang mencari pembeli dengan syarikat dinilaikan sekitar $1 bilion. Masa depan AI Pin dan Rabbit R1 nampak kelam tahun ini kerana OpenAI, Google dan Apple akan melancarkan produk AI mereka sendiri dalam masa terdekat dengan perisian yang lebih baik.

Komen