Carian
Peranti Berhubung Baharu Apple Tertiris Dengan Cip A18
July 5, 2024 Fahim Zahar

Apple A18 adalah siri cip pemprosesan baharu yang akan digunakan pada kesemua iPhone 16. Cip ini dijangka akan mempunyai dua versi satu A18 biasa dan satu mungkin A18 Pro. Terbaru, MacRumors menemui kod pembangunan di Apple yang mencadangkan satu peranti berhubung (IoT) baharu untuk rumah akan tiba dengan cip A18.

Peranti ini dikatakan akan berada dalam kategori yang sama dengan HomePod dan Apple TV iaitu aksesori untuk rumah. Ia dijangka adalah jawapan Apple kepada Google Nest Home Hub, iaitu skrin pintar dengan speaker terbina. Kod nama bagi produk ini adalah HomeAccessory17,1. Peranti ini juga dikatakan adalah “HomePod” yang akan menyokong Apple Intelligence bermakna, peranti ini akan mempunyai memori sekurang-kurangnya 8GB RAM.

Selain itu, kod bagi Apple TV baharu turut muncul dengan kod nama AppleTV14,4 dan AppleTV14,5. Ketiga-tiga produk ini dijangka akan dilancarkan pada tahun ini. Sama-sama kita nantikan dan lihat apakah perkara baharu yang menarik akan Apple umum untuk rumah pintar.

Komen